En minnesstund är betydelsefull del av en begravning och en viktig del i sorgebearbetningen, och kan bli ett fint minne för framtiden. Det är en stund att umgås med familj och vänner till den avlidne, prata och minnas. Också en stund där man ofta äter något, det kan vara allt från fika till en trerättersmiddag. Vi ställde några frågor till Tony Ulwahn på Fredrikhovs Catering om catering och hans arbete.
Kan du kort beskriva ditt arbete?
Mitt arbete är att tillsammans med anhöriga och begravningsbyrån iordningställa en privat sal för minnesstunden då det är viktigt att efter akten i kyrkan få samlas och bjuda alla som med sin närvaro kommit för att hedra den bortgångne.
Varför valde du just att arbeta med detta?
Det är så härligt att få göra det riktigt fint för familjen iordningställa ett minnesbord och ta hand om alla gäster på det bästa sätt och se till att familjen får all hjälp de behöver.
Vad är det mest givande med ditt arbete?
Det känns så bra med alla samtal man får efteråt från familjen och en del gäster som verkligen uppskattade personalens arbete att få framföra detta till personalen som jobbade känns fint.
Kan du se någon ”trend” gällande val av förtäring på minnesstund?
Det nya som är otroligt populärt nu är cocktailmottagning som innebär att gästerna minglar och den enorma fördelen är att familjen kan hälsa och prata med alla tillresta naturligtvis kan man ha plats för några sittplatser för de äldre ett vinnande koncept.
Vilka tips skulle du ge till anhöriga gällande förtäring på minnesstund?
Ett tips är att om begravningen är mellan 10 till 13 servera något mer matigt och o det är på eftermiddagen något lättare.