Trädgårdsbegravning

Att påta i jorden är för många ett sätt att varva ner, där man spendera sin fritid. Det gror överallt, man vattnar, rensar och ser efter – det växer ännu mer. Många älskar att odla och att vara i trädgården. Kanske är det just där, där den avlidne älskade att spendera sin tid, som är den perfekta platsen att ta farväl på med en trädgårdsbegravning. Exakt var den hålls är upp till dig; kanske är det hemma i trädgården, i ett växthus eller på en trädgårdsliknande plats så som Rosendals Trädgård eller Ulriksdal.

Trädgårdsbegravning är en är en borgerlig begravningsakt

Trädgårdsbegravning är en är en borgerlig begravningsakt som sker i eller i anslutning till en trädgård. Med en borglig begravning har du fria händer att skapa en ceremoni helt utifrån den avlidnes eller de anhörigas personliga önskemål. Du väljer sånger och vad som ska sägas. Vid ceremonin rekommenderar vi en miljövänlig urna. Trädgården ger en fantastisk inramning men det går utmärkt att även smycka med andra blommor eller personliga föremål som var viktiga för den avlidne.

Ceremonin kan avslutas med en minnesstund i trädgården, kanske med en trevlig buffé eller med en filt och fikakorg, eller i en lokal i närheten där ni tillsammans får minnas och hedra den avlidne.

Älskar du att vara i trädgården?

Är det i trädgården som du vill att dina anhöriga ska minnas dig och ta ett sista farväl? Berätta det för dina närmaste eller skriv ner dina önskningar i Livsarkivet. Vi hjälper dig att planera för din sista vila om du vill.

Hör av dig till oss om du vill ha hjälp med trädgårdsbegravning i Stockholm.