Skogsbegravning

Det kan vara en magisk känsla att vara i skogen. Fågelkvitter, doften av barr och mossa, ljuset som strilar ner mellan träden och stillheten. Kanske älskade din anhöriga att plocka bär eller svamp, jaga eller finna ro i en skogspromenad. Då kan en skogsbegravning vara perfekta stället att ta farväl och minnas den avlidne.

Skogsbegravning är en är en borgerlig begravningsakt som sker i skogen. Med en borglig begravning har du fria händer att skapa en ceremoni helt utifrån den avlidnes eller de anhörigas personliga önskemål. Du väljer sånger och vad som ska sägas. Vid ceremonin rekommenderar vi en miljövänlig urna. Skogen ger en fantastisk inramning men det går utmärkt att även smycka med blommor eller personliga föremål som var viktiga för den avlidne.

Ceremonin kan avslutas med en minnesstund i skogen, kanske vid en öppeneld med korvgrillning eller en fikakorg, eller i en lokal i närheten där ni tillsammans får hedra den avlidne.

Älskar du att vara i skogen?

Är det i skogen som du vill att dina anhöriga ska minnas dig och ta ett sista farväl? Berätta det för dina närmaste eller skriv ner dina önskningar i Livsarkivet. Vi hjälper dig att planera för din sista vila om du vill.