Skymningsbegravning/Kvällsbegravning

Solen går ner och dagen börjar gå mot sitt slut. Dagens stress och höga temp byts mot lugna andetag. Vid just denna tidpunkt kan ni samlas för att minnas och ta farväl av en anhörig. Skymningsbegravning är en är en borgerlig begravningsakt som sker i skymningen. Var den hålls är upp till dig, kanske är det uppe på ett berg eller hemma i vardagsrummet.

Med en borglig begravning har du fria händer att skapa en ceremoni helt utifrån den avlidnes eller de anhörigas personliga önskemål. Du väljer sånger och vad som ska sägas. Vid ceremonin rekommenderar vi en miljövänlig urna och det går utmärkt att smycka med blommor eller föremål som var viktiga för den avlidne. Ceremonin kan avslutas med att man äter något tillsammans, där ni tillsammans får hedra den avlidne.

Finner du ro i skymningen?

Är det i lugnet som skymning ger som du vill att dina anhöriga ska minnas dig och ta ett sista farväl? Berätta det för dina närmaste eller skriv ner dina önskningar i Livsarkivet. Vi hjälper dig att planera för din sista vila om du vill.