Gravsten

Gravstenen fyller för många en viktig funktion. Att ha en konkret minnesplats som man kan smycka och sköta om där namnet på den avlidne står skrivet. Det kan vara till stor hjälp i sorgearbetet en lång tid framöver.  

Valet av gravsten är för många ett viktigt men svårt val. I många år framöver kommer den vara ett fysiskt minnesmärke över en saknad närstående. Några saker du behöver fundera på är val av material, form och vad det ska stå skrivet på den.

Vid besöket hos oss får du en broschyr med exempel på gravstenar. Vi samarbetar med GRF Gravstenar. GRF Gravstenar är Sveriges ledande tillverkare och leverantör av gravstenar. På deras webbplats hittar du exempel på stenar, de kan även hjälpa dig med textkomplettering på befintlig gravsten. I grundpriset som visas på GRF:s webbplats ingår text och dekor på gravstenen, frakt, montering, ansökan till kyrkogårdsförvaltning och samt en extra trygghet för kunden eftersom GRF erbjuder en 25-årig skadegaranti. Se fullständiga villkor under ”Allmänna villkor” på GRF.se.

Gravskötsel

När du väljer urn- eller kistgrav kan vi ordna abonnemang på gravskötsel runt om på Storstockholmsområdets begravningsplatser. Speciellt för dig som har långt till graven eller för dig som kanske har svårt sköta det praktiska, så finns den här tjänsten.

Följande ingår:

– Vårplantering av penséer eller påskliljor i maj.
– Sommarplantering av begonia eller betulia i juni.
– Höstplantering av ljung i oktober.
– Vinterkrans i december.
– Underhåll genom rengöring av gravstenen, borttagning av fallna löv och borttagning av gamla blommor och uppfriskande jord vid omplanteringar.

Efter varje plantering så får du en bild på gravplatsen till din mailadress.

Gravskötseln ombesörjs av Memodo som utför tjänsten med egna gravskötare eller tillsammans med Veteranpoolen. Det går att beställa abonnemang för upp till fem år.

För beställning klicka här >>>

Om arvskiftet inte är avslutat så kan kostnaden för gravskötsel tas på dödsboet. Ta kontakt med oss så kan vi berätta om hur det går till. Om begravningen redan har skett, men arvskiftet inte är klart, så kan du/ni ändå låta dödsboet ta kostnaden med det kvittot som du erhåller.  Det blir ett utlägg som du/ni kan få tillbaka av dödsboet.”