Gravskötsel

Vi kan ordna abonnemang på skötsel av din närståendes grav oavsett var i landet graven finns. Det gäller självklart även Stockholmsområdets många begravningsplatser.

Speciellt för dig som har långt till graven eller för dig som är förhindrad att ta hand om det praktiska kring en grav, så finns den här tjänsten.

Följande ingår:
– Vårplantering av penséer eller påskliljor i maj.
– Sommarplantering av begonia eller betulia i juni.
– Höstplantering av ljung i oktober.
– Vinterkrans i december.
– Underhåll genom rengöring av gravstenen, borttagning av fallna löv och borttagning av gamla blommor och uppfriskande jord vid omplanteringar.

Efter varje plantering eller kransläggning så får du en bild på gravplatsen till din mailadress.

Gravskötseln ombesörjes av Memodo som utför tjänsten med egna gravskötare eller med speciellt utbildad personal hos Veteranpoolen. Priset för ett årsabonnemang är 2.400 kr (enligt 2023 års prislista). Det går att beställa abonnemang för upp till fem år.

För beställning klicka här >>>

Gravskötsel som en del av dödsboets kostnad

Om arvskiftet inte är avslutat så kan kostnaden för gravskötsel tas på dödsboet.

Om du, i samband med att vi utför begravningen, beställer gravskötsel via oss, så kommer kostnaden för abonnemanget att inkluderas på begravningsfakturan. Den fakturan kan alltså ställas på dödsboet, om de anhöriga bestämmer så.

Om begravningen redan har skett, men arvskiftet inte är klart, så kan du ändå låta dödsboet ta kostnaden med det kvittot som du erhåller. Det blir ett utlägg som ni kan få tillbaka av dödsboet.

Begravningsplatser
Faktum är att vi, via vår partner Memodo.se, kan förmedla abonnemang på gravskötsel för gravar i hela landet. Men vanligast är att vi arbetar med gravar i Storstockholmsområdet.